Diamanten verkopen: waar kan je best terecht?

Diamanten staan al eeuwenlang in de belangstelling. Wie een diamant ziet en er goed naar kijkt, raakt onder de indruk van de bijna oogverblindende schittering van deze edelsteen. De diamant is de meest populaire edelsteen die er bestaat, niet gek dus dat veel mensen graag een aantal diamanten bezitten. Een diamant zal overigens zolang deze niet beschadigd altijd zijn waarde behouden en zelfs alleen maar meer waard worden in de loop van de jaren. Bent u toevallig ook in het bezit van een of meerdere mooie diamanten en wilt u deze nu verkopen of laten taxeren? Dan is het prettig als u weet waar u dit veilig en eerlijk kunt laten doen.

Er is altijd een Goudwisselkantoor bij u in de buurt

Het Goudwisselkantoor is één van de meest bekende plekken waar u diamanten veilig en eerlijk kunt verkopen. Met meer dan tachtig locaties door heel Nederland en België is er altijd wel een Goudwisselkantoor bij u in de buurt. Alle kantoren zijn voorzien van alle veiligheidsvoorschriften en uw privacy is gewaarborgd. U kunt er vrijblijvend terecht met gecertificeerde diamanten en diamanten met en zonder certificaat. Zelfs met diamanten verwerkt in sieraden van goud en zilver kunt u hier terecht. Het Goudwisselkantoor is lid van de Antwerpse Diamantbeurs en koopt en verkoopt diamanten. Maar ook voor een taxatie of certificering kunt u bij het Goudwisselkantoor terecht. Een andere dienst die het Goudwisselkantoor u kan bieden is het veilen van diamanten en sieraden met deze edelsteen. Let toch ook op, experts zoals beleggenfordummies.be waarschuwen frequent voor dit soort kantoren; kies er dus een betrouwbare partner uit alvorens je waardevolle stenen ergens naartoe te nemen.

Niet alle diamanten kunt u verkopen aan het Goudwisselkantoor

Als u naar het Goudwisselkantoor komt om uw diamanten te verkopen wordt u ontvangen in een discrete taxatie ruimte. De taxateur samen met de DGA diamant expert zullen uw diamanten op waarde schatten. Deze taxatie gebeurd uiteraard via het principe van de 4C’s maar is ook afhankelijk van de vraag in de markt op dat moment en de toestand van de edelsteen. Ook is de prijs afhankelijk van de certificering van de diamant. Er zijn veel verschillende laboratoria die diamanten graden. Om vast te stellen wat de kwaliteit van een diamant is, worden diamanten gecertificeerd. Helaas zit er een groot verschil tussen de laboratoria die diamanten certificeren. Diamanten die een certificaat van IGL, GIL, AIG, EGL hebben, worden door het Goudwisselkantoor niet aangenomen. Dit komt omdat deze diamanten hoger worden gecertificeerd in zowel de kleur, als de zuiverheid en het slijpsel. Dit zijn zogeheten commerciële certificaten. Heeft u diamanten met commerciële certificaten dan kunt u ervoor kiezen deze te verkopen als edelstenen zonder certificaat aan het Goudwisselkantoor. U kunt er ook voor kiezen om de stenen opnieuw te laten taxeren en deze te laten certificeren door één van de gerenommeerde instituten zoals HRD GIA of IGI. Diamanten met zo’n certificering worden wereldwijd gerespecteerd en krijgen een hogere waarde.

Diamanten zonder certificaat

Wilt u diamanten verkopen zonder certificaat, dan kan dat via het Goudwisselkantoor. Dat geldt ook voor de verkoop van diamanten sieraden die meestal niet zijn voorzien van een geldig certificaat. Denk hierbij aan ringen met groeibriljanten en diamanten hangertjes. De taxateurs zullen de sieraden bekijken en een meerprijs bieden ten opzichte van de goud- en diamant prijs. Echter is de prijs die u voor een niet gecertificeerde diamant krijgt, lager dan wanneer deze een certificering bezit. Soms is het dus verstandig om de diamant te laten taxeren en certificeren voordat u deze te koop aanbiedt. Ook hierbij kan het Goudwisselkantoor u helpen.

Taxatie en certificering van diamanten voor de verkoop

De taxatie kan plaatsvinden in het Goudwisselkantoor door een gecertificeerde diamantair. Dit is overigens een gratis dienst.Door een dergelijke taxatie van diamanten uit te voeren, worden uw losse diamanten meer waard. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een vrijblijvende taxatie en een taxatie voor verkoop of andere doeleinden. Als u kiest voor de laatste optie, dan ontvangt u een officieel taxatierapport. Dit kan nuttig en zelfs verplicht zijn wanneer u de verzekering wilt afsluiten, een inboedel scheiding dient te doen of de diamanten voor een betere prijs wilt verkopen. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u het Goudwisselkantoor vragen om u te helpen bij het certificeren van de diamanten.

Diamant verkopen of veilen

De kwaliteit en de staat van de diamant bepaald dus de prijs in combinatie met de internationale diamantprijs. Heeft u geen certificaten dan kan de diamantair deze mondeling toelichten en uiteraard ook de kwaliteit vaststellen. Dankzij het lidmaatschap aan de Antwerpse Diamantbeurs heeft het Goudwisselkantoor beschikking over een uitgebreid netwerk van handelaren en diamantairs. Dankzij de brede kennis binnen het Goudwisselkantoor worden de diamanten goed op waarde geschat en ontvangt u een eerlijke prijs. U kunt voor een verkoop een afspraak maken maar ook gewoon één van de kantoren binnen lopen. U mag overigens kiezen of u na de verkoop het bedrag dat u ontvangt voor uw diamanten contant of per bank laat uitbetalen. Het is mogelijk om de diamanten direct aan het Goudwisselkantoor te verkopen maar ook met uw diamanten naar de veiling te gaan voor verkoop. De inkoopwaarde en de veilingwaarde van diamanten kunnen verschillend zijn. Bij het veilen van diamanten wordt de taxatiewaarde en de inzetwaarde bepaald. De diamantair op het Goudwisselkantoor kan u adviseren over de mogelijkheden en de beste optie voor uw diamanten.